Een plek voor mijn blogs enzo. 

Als je actief bent in HR zoals ik, is time management een ouwe getrouwe. Al te vaak wordt er heil in een vorming time management gezocht wanneer medewerkers hun taken niet onder controle krijgen. Maar eigenlijk vaak met weinig succes.

And... Action!

05-04-2019

Als coach merk ik heel vaak dat mensen een sessie buitenwandelen met energie én goesting om aan de slag te gaan. Dat doet mij als coach natuurlijk stralen.
Maar eerlijkheidshalve vraag ik me soms af of mijn coachees ook daadwerkelijk de energie die ze opdoen ook omzetten naar acties?

Eerder dit jaar schreef ik een blog 'laat de stress maar komen'. Voornamelijk met het doel om stress uit het negatieve daglicht te trekken.
Stress werkt namelijk stimulerend en opwekkend. Stress is onderdeel van het leven. Het gebrek aan stress leidt tot verveling. En zowel een teveel als een tekort aan stress kan op lange...

Arnout Van den Bossche over PowerPoint en communiceren met impact. Kwestie van tegelijk lachen en tegelijk toegeven dat je niet veel beter bent :)

"Wat geeft jou stress op het werk?" Een normale vraag zou je denken tijdens een coachingsgesprek. En al te vaak durven mijn coachees geen kleur bekennen. Want stress is slecht. "Nee David, ik heb geen stress."

Voelt je hoofd al eens aan als een rommelkast? Krijg je geen orde meer in jouw gedachten? Dan is het tijd om eens een grondige lentekuis te doen. Want in de loop van de winter durven die donkere zaken al eens ongemerkt ons hoofd binnensluipen. Een goede lenteschoonmaak in jouw hoofd doet wonderen!

Heb je al eens last van een dominante baas? Komt je baas agressief uit de hoek? Maak er dan gewoon een voodoopopje van en leef je lekker uit!

Ben je ook op zoek naar een goede balans tussen werk-privé? Besef dan maar goed dat dit een doorlopende opdracht is. Het is een slappe koord waar je een constante evenwichtsoefening op maakt. Heb je een balans bereikt? Proficiat, maar weet wel dat een beetje wind of een kramp in je voet je zo weer uit balans kan brengen.

50 plus zijn en zonder werk vallen. Sowieso een bittere pil, en bijkomend merk je al heel snel dat het vinden van een nieuwe job geen evidentie is.

"Dit najaar maak ik werk van een nieuwe job". Maar voor ik het weet is het december. En dan maak ik er toch gewoon een nieuwjaarsresolutie van?

Heb jij ook na de vakantie een ongelooflijk gevoel van heimwee? Je zou uitgerust moeten zijn, maar je voelt je moe. Je hebt geen eetlust en wordt liever met rust gelaten. Kortom, je hebt een 'het kan mij allemaal niet schelen' gevoel.