Een plek voor mijn blogs en inspirerende filmpjes. 

Voelt je hoofd al eens aan als een rommelkast? Krijg je geen orde meer in jouw gedachten? Dan is het tijd om eens een grondige lentekuis te doen. Want in de loop van de winter durven die donkere zaken al eens ongemerkt ons hoofd binnensluipen. Een goede lenteschoonmaak in jouw hoofd doet wonderen!

Heb je al eens last van een dominante baas? Komt je baas agressief uit de hoek? Maak er dan gewoon een voodoopopje van en leef je lekker uit!

Ben je ook op zoek naar een goede balans tussen werk-privé? Besef dan maar goed dat dit een doorlopende opdracht is. Het is een slappe koord waar je een constante evenwichtsoefening op maakt. Heb je een balans bereikt? Proficiat, maar weet wel dat een beetje wind of een krampje in je voet achter elk hoekje kan loeren.

50 plus zijn en zonder werk vallen. Sowieso een bittere pil, en bijkomend merk je al heel snel dat het vinden van een nieuwe job geen evidentie is.

Krachtige speech over hoe je jezelf kan motiveren om tot actie over te gaan en hoe je slimmer kan zijn dan je eigen brein.

"Dit najaar maak ik werk van een nieuwe job". Maar voor ik het weet is het december. En dan maak ik er toch gewoon een nieuwjaarsresolutie van?

Heb jij ook na de vakantie een ongelooflijk gevoel van heimwee? Je zou uitgerust moeten zijn, maar je voelt je moe. Je hebt geen eetlust en wordt liever met rust gelaten. Kortom, je hebt een 'het kan mij allemaal niet schelen' gevoel.

Je kan jezelf vandaag de dag al snel loopbaanbegeleider noemen. Alvorens je keuze te maken, bekijk het profiel van je loopbaancoach eens op linkedin. Mogelijks hebben jullie een gedeeld netwerk, dan kan je dit alvast aanspreken. Daarnaast is het goed te weten welke ervaringen en studieachtergrond de loopbaanbegeleider in heeft op vlak van...

Elevator Pitch

01-06-2017

Met jouw elevator pitch geef je kort maar krachtig een beeld van jezelf in ongeveer 60 seconden.

Bijna een op de drie veertigers in Vlaanderen zou graag een totaal andere job doen. Dat blijkt uit een studie van radiozender Joe in samenwerking met het onderzoeksbureau iVOX bij 1.000 Vlamingen. De aantrekkelijkste alternatieven? Een bed & breakfast uitbaten en een koffiebar openen.

Er zijn tools genoeg vandaag de dag om te weten te komen wat jouw talenten zijn. Word je daardoor een gelukkiger, energierijker, relaxer mens? Ik denk het niet.

We houden maar al te graag vast aan wat we kennen. De mens is en blijft een gewoontedier. Als er elke woensdag spaghetti op tafel staat, en nu ineens kip met rijst... Een ware hel voor ons, de gewoontedieren. Zelfs als deze gewoontes zeer oncomfortabel beginnen voelen, hebben we dát nog liever dan verandering en het onbekende.