Een plek voor mijn blogs enzo. 

Loopbaanbegeleiding heeft de laatste jaren een sterke groei gekend. Maar wat houdt het juist in? En bij wie kom je terecht? Want de ene coach is de andere niet. Je moet dus goed gaan kiezen welke stijl jou ligt. En om je hierin te helpen, geef ik jou vandaag een glimps achter de schermen van Strokkur.

Eindelijk zomer! Genieten van vrije tijd, lange zomeravonden en zelfs een reisje misschien. Maar bovenal tijd om even weg te zijn van de hectiek van je dagelijkse leven. Net daarom is deze periode een ideale moment om te reflecteren over jezelf en je loopbaan.

Werkgeluk maakt je productiever
Werkgeluk maakt je creatiever
Werkgeluk maakt je gemotiveerder
Werkgeluk maakt je veerkrachtiger

De dagen zijn kort en donker. Het weer is koud en nat. Nadat alle kerstversiering weer is opgeborgen, blijven we achter met de winter en zijn dip.

Als je actief bent in HR zoals ik, is time management een ouwe getrouwe. Al te vaak wordt er heil in een vorming time management gezocht wanneer medewerkers hun taken niet onder controle krijgen. Maar eigenlijk vaak met weinig succes.

And... Action!

05-04-2019

Als coach merk ik heel vaak dat mensen een sessie buitenwandelen met energie én goesting om aan de slag te gaan. Dat doet mij als coach natuurlijk stralen.
Maar eerlijkheidshalve vraag ik me soms af of mijn coachees ook daadwerkelijk de energie die ze opdoen ook omzetten naar acties?

Eerder dit jaar schreef ik een blog 'laat de stress maar komen'. Voornamelijk met het doel om stress uit het negatieve daglicht te trekken.
Stress werkt namelijk stimulerend en opwekkend. Stress is onderdeel van het leven. Het gebrek aan stress leidt tot verveling. En zowel een teveel als een tekort aan stress kan op lange...

Arnout Van den Bossche over PowerPoint en communiceren met impact. Kwestie van tegelijk lachen en tegelijk toegeven dat je niet veel beter bent :)

"Wat geeft jou stress op het werk?" Een normale vraag zou je denken tijdens een coachingsgesprek. En al te vaak durven mijn coachees geen kleur bekennen. Want stress is slecht. "Nee David, ik heb geen stress."

Voelt je hoofd al eens aan als een rommelkast? Krijg je geen orde meer in jouw gedachten? Dan is het tijd om eens een grondige lentekuis te doen. Want in de loop van de winter durven die donkere zaken al eens ongemerkt ons hoofd binnensluipen. Een goede lenteschoonmaak in jouw hoofd doet wonderen!

Heb je al eens last van een dominante baas? Komt je baas agressief uit de hoek? Maak er dan gewoon een voodoopopje van en leef je lekker uit!