Weg met die voornemens!

31-12-2018

En wat zijn jouw goede voornemens voor 2019?

Een vraag die deze periode vaak over de lippen rolt. En jaar na jaar volgen dezelfde antwoorden. Meer tijd maken voor mezelf, afvallen, meer gaan sporten en last but not least van job veranderen. 

Mijn advies? Weg met die voornemens. Want wat zijn voornemens eigenlijk? Niets anders dan een nieuwjaarsbrief aan onszelf vol met wensen en dromen. En op 2 januari eindigt de nieuwjaarsbrief in de schuif of de papierbak. Klaar om vergeten te worden. 

Voornemens zijn dus niet de juiste keuze als je écht wil veranderen. Als je écht een verandering wil inzetten, ga je over tot actie. De correcte vraag om te stellen is dus niet 'wat zijn jouw voornemens voor 2019?' maar wel:

Wat ga jij doen in 2019? 

Mijn actie voor 2019 is duidelijk. Ik wil plezier maken! Of beter nog, ik MAAK plezier. Of het nu in mijn job, mijn bijberoep als jobcoach, mijn relaties of mijn loopsport is. Voor mij wordt plezier hét actiewoord van 2019. En daar start ik nu direct mee.

Het feit dat jij mijn blog leest, wil zeggen dat je misschien wel wil veranderen van job? Mogelijks zit je niet 100% op een juiste plek? Wie weet zijn er talenten die je nu nog niet inzet?

Dan zeg ik tegen jou: Stop met twijfelwoorden zoals misschien, mogelijks, wie weet, ... Neem actie in 2019 en ga op onderzoek uit. Bestel vandaag nog loopbaancheques van VDAB en neem een loopbaanbegeleider onder de arm. Dat is geen voornemen, dat is actie! En uit actie komen de mooiste zaken.