Last van Post Vakantie Syndroom?

10-07-2017

Heb jij ook na de vakantie een ongelooflijk gevoel van heimwee? Je zou uitgerust moeten zijn, maar je voelt je moe. Je hebt geen eetlust en wordt liever met rust gelaten. Kortom, je hebt een 'het kan mij allemaal niet schelen' gevoel.

Oeps, dan heb je last van het post vakantie syndroom (pvs). Ja hoor, het bestaat echt! En ik ben alvast een slachtoffer!

Alles start al de laatste dagen voor mijn vakantie. Ik zit maar te stressen en stressen om alles klaar te krijgen zodat ik met een 'gerust' gevoel kan vertrekken. Ik kijk zó hard uit naar de vakantie, dat ik er nú al tegenop zie om terug te starten. Ik neem dan ook zeker drie weken. Week één om van die stress af te komen. Week twee om écht te genieten. En week drie om mezelf terug moed in te spreken om er weer aan te beginnen.

Eens mijn vakantie gedaan is, heb ik telkens weer een heimwee gevoel naar die mooie rustige en stressloze tijd. Maar uiteindelijk doe ik mijn job ontzettend graag waardoor ik in een wip weer in mijn werkmodus kom.

Komt dit jou bekend voor? Dan ben jij misschien - net als ik - slachtoffer van het PVS. Wil je weten hoe je jezelf hier tegen kan wapenen? Bekijk gerust deze tips tegen PVS en benut de vakantie maximaal!

Maar wat ...

  • als dit gevoel na een week niet is verdwenen? 
  • als deze symptomen jouw alledaagse-ik omschrijven? 
  • als je de volgende vakantie ziet als een lichtpuntje om naartoe te werken? 

In dat geval is vakantie niet de juiste remedie tegen de stress die je ervaart op je werk. Dan ligt de oorzaak dieper. Zit je wel op een goede plek? Zit je in een goed team? Kan je jouw talenten ten volle inzetten en ontwikkelen? ...

Herken jij je hier meer in, dan in het snel voorbijgaande PVS? Dan nodig ik je uit om in loopbaanbegeleiding te gaan. Met een ervaren loopbaancoach leg je de basis van het probleem bloot. Samen werk je een actieplan uit, zodat je een job vindt of creëert waar je met veel goesting en voldoening elke dag aan kan starten. Mijn doelstelling is ervoor te zorgen dat - na een volgende vakantie - jouw PVS een lachertje is.

Contacteer me als je hierover een vrijblijvend gesprek wenst.