Hoe vind ik een loopbaanbegeleider?

10-06-2017

  Je wil je loopbaan een nieuwe wind geven. Maar je twijfelt nog over de windrichting. Een kompas kan je hierin helpen!

  Loopbaanbegeleiding kan een sterk kompas voor je zijn. Maar er is zoveel keuze. Hoe vind je nu de juiste?

  Natuurlijk ga je eerst googelen. Dit is stilaan ingebakken als reflex. En zo vind je loopbaanbegeleiders. Véél loopbaanbegeleiders... teveel om op basis daarvan een juiste keuze te maken. Maar net als in de liefde geldt ook hier 'op elk potje past een dekseltje'.

  Ik geef je alvast tips mee die je helpen om de goede keuze te maken.

 • Op de website van VDAB kan je zoeken naar erkende loopbaancentra per regio. Dit zorgt ervoor dat je al gerichter kan zoeken en de keuze al wat beperkter wordt. 
 • Je kan jezelf vandaag de dag al snel loopbaanbegeleider noemen. Alvorens je keuze te maken, bekijk het profiel eens op linkedin. Mogelijks hebben jullie een gedeeld netwerk, dan kan je dit alvast aanspreken. Daarnaast is het goed om weten welke ervaringen en studieachtergrond de loopbaanbegeleider heeft op vlak van HR en coaching.
 • Loopbaanbegeleiding is meer en meer ingeburgerd. Grote kans dat er iemand uit jouw omgeving er al ervaring mee heeft. Schakel dus je eigen netwerk eens in. Want dan hoor je gelijk hoe de aanpak was, en of die persoon tevreden is over de begeleiding.
 • Eens je een richting hebt met wie je eventueel wil samenwerken, maak zeker gebruik van het gratis intakegesprek. Daar heb je recht op! Geef duidelijk aan wat jouw loopbaanvraag is, en luister eens naar de aanpak van de begeleider. Hoe de begeleider zich voorstelt, waar hij/zij zelf accenten legt en welke methodiek hij hanteert. Vraag gerust door als je nog vragen hebt. Ik ben ervan overtuigd dat een loopbaanbegeleiding pas succesvol kan zijn als er een 'klik' is tussen beiden.

Wil je meer weten over mijn aanpak? Druk op de contactbutton hieronder en ik sta je graag te woord.

Richt je op de maan! Zelfs als je mist, beland je nog tussen de sterren.