And... Action!

05-04-2019

Als coach merk ik heel vaak dat mensen een sessie buitenwandelen met energie én goesting om aan de slag te gaan. Dat doet mij als coach natuurlijk stralen. 
Maar eerlijkheidshalve vraag ik me soms af of mijn coachees ook daadwerkelijk de energie die ze opdoen ook omzetten naar acties?

Want laten we eerlijk zijn, praten over jouw talenten en toekomst is één zaak, maar dat verandert weinig. Actief bezig zijn met jouw talenten en toekomst. Daar maak je net het verschil.
En ook voor mijzelf als coach vind ik het belangrijk dat mijn coachees gestimuleerd worden om tot actie over te gaan. Ik volg hun evolutie nadien dan ook graag verder op.

Actief bezig zijn met jouw talenten en toekomst. Daar maak je net het verschil!

In deze blog wil ik jullie 4 tips geven die ik zelf toepas in mijn coaching. 4 tips die ervoor zorgen dat je als coachee uitgedaagd wordt om daadwerkelijk tot actie over te gaan.

Tip 1: Lijst jouw acties op

Ik maak het mijn coachees hierin gemakkelijk. Na afloop van de coachingssessies stuur ik een mail waarin ik de acties die we besproken hebben oplijst. Zo krijg je als coachee een gemakkelijk stappenplan om mee aan de slag te gaan. Maar je kan dit ook voor jezelf doen. Probeer het wel direct na de sessies te doen, want anders is de kans groot dat veel input weer verloren gaat.

Tip 2 : Spreek jouw acties uit

Spreek uit wat je wil gaan doen. Welke beslissingen je voor jezelf hebt genomen. Kies je ervoor een opleiding te volgen, een punt te zetten achter je job, een collega aan te spreken op haar gedrag, ... Spreek dit uit.
Zolang je iets in je hoofd houdt, is het geen feit. Het wordt pas reëel als je vrienden, familie, collega's, ... ervan op de hoogte brengt. Bovendien word je er ook sneller door hen op aangesproken. Waardoor het loslaten of laten varen van het idee al heel wat moeilijker wordt.

Tip 3: vier de ' Quick Wins'.

Elke stap vooruit is een reden om te vieren. We vieren kleine successen te weinig. En zeg nu eerlijk, waarom niet elke kans grijpen om iets positiefs de wereld in te sturen. Geef jezelf gerust dat schouderklopje. Je verdient het!

Tip 4 : Hou het realistisch

Focus je niet alleen op dat einddoel in de verre verte. Want je moet misschien nog veel waters doorzwemmen om daar te geraken.
Bepaal ook enkele tussendoelen. Dit kan gaan van informatie inwinnen over een vorming, een gesprek voeren met jouw leidinggevende, een CV opmaken of versturen, ... Op deze manier voel je letterlijk de vooruitgang die je maakt. Je voelt je sneller een winner. 

Maak van succes een gewoonte. Elke reden tot vieren moet je met beide handen grijpen. Want waarom ook niet?

Zit je zelf met vragen over jouw loopbaan? Neem dan vrijblijvend contact met me op.