Ken jezelf is de essentie van een succesvolle sollicitatie

04-02-2017

Velen onder ons vinden het zeer moeilijk om over zichzelf te spreken. 

  • waar we sterk in zijn
  • waar onze valkuilen liggen
  • welke eigenschappen van anderen ons irriteren
  • waar we nog in willen groeien
  • wat ons stress geeft

Toch zijn het vaak deze vragen die tijdens het selectiegesprek het meest gesteld worden. En zo moeilijk zijn deze vragen niet... Als je er even bij stilstaat. Als je even de tijd neemt om jezelf te overdenken

Ik denk vaak bij mezelf 'geef me 2 uurtjes met die kandidaat en zijn of haar volgende sollicitatie is een veel groter succes'. Een aantal tips, helpen met wat zelfkennis, ... en we zijn vertrokken. Daar ben ik van overtuigd.

Het start eigenlijk al bij het binnenkomen. Cliché maar waar, de eerste indruk heeft een enorm effect. Recruiters zijn ook maar mensen. Daarnaast is jouw verhaal is belangrijk. Wat en hoe je het vertelt. Waar je de nadruk op legt en hoe je interactie aangaat met de mensen aan tafel. Een succesvolle sollicitatie zit soms in de details. En net daar hou ik van. Jullie inzicht geven in die details. Jullie een spiegel voorhouden en helpen om het beste dat jullie te bieden hebben naar boven te halen. Waar ik als recruiter niet van hou zijn onechte mensen, holle woorden en lege slogans. Met de juiste begeleiding en tips zien recruiters jou als een authentiek persoon die zichzelf door en door kent en klaar is om in hun bedrijf aan de slag te gaan. 

Laat dus wat er in jou borrelt op de gepaste momenten ook eens goed naar buiten komen!